Leuke spelletjes om te spelen in je huurauto vanaf de achterbank 

Leuke spelletjes om te spelen in je huurauto vanaf de achterbank 

Autoritten kunnen soms lang duren, vooral als je op reis bent of een lange afstand moet afleggen. Terwijl de bestuurder zijn aandacht op de weg houdt, is het voor de passagiers, vooral degenen op de achterbank, fijn om vermaakt te worden en de tijd te doden. Hier zijn enkele leuke spelletjes die je kunt spelen in je huurauto van de autohuur op Schiphol, terwijl je comfortabel op de achterbank zit. 

1. Nummerbordspel 

Dit is een klassiek autospel dat eenvoudig is en geen extra materialen vereist. Het doel van het nummerbordspel is om nummerborden van andere auto’s te spotten en de landen waar ze vandaan komen te raden. Dit spel kan erg leuk zijn, vooral als je door verschillende regio’s reist en veel verschillende nummerborden tegenkomt. 

2. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet 

Dit spel is perfect voor kinderen en kan de reis een stuk aangenamer maken. Een persoon kiest een object binnen of buiten de auto en zegt: “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, en het is de kleur (bijvoorbeeld rood).” De andere passagiers moeten proberen te raden welk object de persoon heeft gekozen door vragen te stellen zoals “Is het buiten de auto?” of “Is het in de kofferbak?” Dit spel bevordert observatie en denkvaardigheden. 

Leuke spelletjes om te spelen in je huurauto vanaf de achterbank 

3. 20 Vragen 

In dit raadspel stelt een van de passagiers een object voor dat in gedachten wordt gehouden. De andere passagiers mogen maximaal 20 vragen stellen om te proberen te raden welk object het is. De vragen moeten met ‘ja’ of ‘nee’ worden beantwoord. Dit spel kan de tijd vliegensvlug laten voorbijgaan terwijl iedereen nadenkt over slimme vragen om te stellen. 

Leuke spelletjes om te spelen in je huurauto vanaf de achterbank 

4. Woordzoekers en Puzzels 

Voordat je op reis gaat, kun je woordzoekers, kruiswoordpuzzels, sudoku’s en andere puzzels uitprinten of meenemen in boekvorm. Dit is een geweldige manier om je geest actief te houden en de tijd te verdrijven terwijl je ontspant op de achterbank na een auto huren op Schiphol.  

5. Ik ga op vakantie en ik neem mee… 

Dit geheugenspel begint met iemand die zegt: “Ik ga op vakantie en ik neem mee een (noem een voorwerp).” De volgende persoon herhaalt de zin en voegt een nieuw voorwerp toe. Het spel gaat door totdat iemand een voorwerp vergeet of in de verkeerde volgorde noemt. Dit spel is geweldig voor het verbeteren van het geheugen en is leuk voor alle leeftijden.