Verzekeringen

shallow focus photography of orange Volkswagen Beetle

Welkom op onze pagina over verzekeringen voor oldtimers. Als eigenaar van een oude auto weet u vast hoe bijzonder en waardevol deze voertuigen kunnen zijn. Het is daarom belangrijk om uw oldtimer goed te verzekeren, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw unieke bezit.

Op deze pagina geven we u tips over het verzekeren van uw oldtimer en bieden we informatie over de verzekeringen die wij aanbieden.

Waarom is het verzekeren van een oldtimer belangrijk?

Een oldtimer verzekeren is net zo belangrijk als het verzekeren van een nieuwe auto. Uw oldtimer kan namelijk net zo goed in een ongeval terechtkomen of gestolen worden. Bovendien zijn oude auto’s vaak duurder om te repareren of te vervangen dan nieuwe auto’s, omdat onderdelen soms moeilijk te vinden zijn. Met een goede verzekering bent u verzekerd van financiële hulp bij schade of diefstal.

Er zijn drie mogelijke verzekeringen voor je oldtimer: 

  • WA-verzekering: deze verzekering biedt dekking voor schade aan derden. Dit is verplicht voor alle auto’s in Nederland.
  • Beperkt casco-verzekering: deze verzekering biedt dekking voor schade aan uw eigen auto, bijvoorbeeld bij diefstal, brand of stormschade.
  • Volledig casco-verzekering: deze verzekering biedt dekking voor schade aan uw eigen auto en aan derden. Dit is de meest uitgebreide verzekering die wij aanbieden.

Zie verder de website Verzekering-autoverzekering.nl.

Tips voor eigenaren van oldtimers

Als eigenaar van een oldtimer zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden om uw auto goed te verzekeren:

  • Zoek een verzekeraar die ervaring heeft met oldtimers. Omdat oude auto’s vaak uniek zijn, is het belangrijk dat de verzekeraar goed op de hoogte is van de waarde en de eigenschappen van uw auto.
  • Wees realistisch over de waarde van uw oldtimer. De waarde van een oldtimer kan sterk variëren en is vaak afhankelijk van factoren zoals het model, de staat en de historie van de auto. Het is belangrijk om de waarde van uw oldtimer zo nauwkeurig mogelijk te bepalen, zodat u de juiste verzekeringsdekking kunt kiezen.
  • Bied eventuele extra beveiliging aan. Als u extra maatregelen heeft genomen om uw oldtimer te beveiligen, bijvoorbeeld door het installeren van een alarmsysteem of een startonderbreker, kunt u dit aan uw verzekeraar laten weten. Dit kan de premie van uw verzekering verlagen.
  • Maak regelmatig een inventaris van uw auto. Het kan handig zijn om een lijst te maken van de waardevolle onderdelen en accessoires van uw oldtimer. Zo kunt u gemakkelijker aantonen wat er bij een eventueel verlies of diefstal is meegenomen.