Merken

black volkswagen car steering wheel

ALFA ROMEO

Alfa Romeo is een Italiaans automerk dat bekendstaat om zijn sportieve en elegante auto’s. De auto’s van Alfa Romeo zijn vooral geliefd om hun uitstekende rijeigenschappen en emotionele designs. De merknaam is afgeleid van het acroniem ALFA, wat staat voor Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (in het Nederlands: “Lombardische Anonieme Fabriek voor Automobielen”). Alfa Romeo heeft een lange geschiedenis en is opgericht in 1910 door Cavaliere Ugo Stella in Milaan.

Austin

Austin was een Brits automerk dat bekendstaat om zijn betaalbare en betrouwbare auto’s. Het merk werd opgericht in 1905 door Herbert Austin en was een van de belangrijkste spelers in de Britse auto-industrie tot het in 1952 werd opgekocht door British Motor Corporation (BMC). Austin was vooral bekend om zijn compacte en economische auto’s, zoals de Austin Seven en de Austin A30/A35. Deze auto’s waren populair vanwege hun lage prijs en eenvoudige, maar efficiënte ontwerp. Austin werd later opgegaan in de British Leyland Motor Corporation en is uiteindelijk opgehouden te bestaan in 1987.

red and white vintage car
gold and silver car hood ornament

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz is een Duitse autofabrikant die bekendstaat om zijn luxe en innovatieve auto’s. Het merk werd opgericht in 1926 toen Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) en Benz & Cie. samengingen. Sindsdien heeft Mercedes-Benz een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende autofabrikanten ter wereld, met een breed scala aan voertuigen die van compacte stadsauto’s tot sportwagens en zware vrachtwagens reiken.