Nooit meer iemand van de sokken rijden met een achteruitrijcamera

Nooit meer iemand van de sokken rijden met een achteruitrijcamera

De laatste jaren komen er steeds meer technologische ‘gadgets’ op de markt die het leven net wat aangenamer maken. In het geval van een achteruitrijcamera maakt het je leven ook nog eens veiliger: deze camera’s geven jou een extra paar ogen op de weg en zorgen er op die manier voor dat je als bestuurder nog betrouwbaarder bent.

De nieuwste auto’s die op de markt zijn hebben er vaak al een, een achteruitrijcamera, maar veel auto’s dus nog niet. Dit kan best wel een gemis zijn, zo kunnen deze camera’s je alleen al helpen met beter inparkeren. Maar een achteruitrijcamera kopen kan met meer problemen dan dat helpen, problemen waar jij als bestuurder dagelijks tegenaan loopt. Lees in de volgende alinea’s waar deze camera’s handig voor zijn en uit welke soorten je allemaal kan kiezen.

Het nut van een achteruitrijcamera

Met een achteruitrijcamera set kan je dus meer dan alleen helpen bij het inparkeren. Een camera zorgt er ook voor dat jij meer overzicht hebt en dus rust tijdens het rijden. Hierdoor zorg jij in het algemeen voor meer veiligheid op de weg en kan je met een geruster hart op pad. Kinderen die ineens uit een hoek komen springen, een fiets die in je dode hoek rijdt of een paaltje die toch dichterbij stond dan je dacht. Deze ervaringen kennen wij allemaal wel als bestuurder, maar zullen nu niet meer een verrassing zijn. Ongelukken zijn dus verleden tijd. 

Nooit meer iemand van de sokken rijden met een achteruitrijcamera

Keuzemogelijkheden van een achteruitrijcamera

Voor allerlei voertuigen is er een camera te vinden die geschikt is. Een camera kan niet alleen handig zijn voor je passagiersauto, maar ook als je in een tractor rijdt of een vrachtwagen. Bij deze laatstgenoemde voertuigen zijn ze misschien nog wel essentieel aangezien je meer last hebt van een dode hoek als groter voertuig.

Bij de aankoop van een camera kan je kiezen uit een bedrade kabel of een draadloze variant. Beide camera’s zijn storingsvrij en zeer betrouwbaar. Het enige nadeel van een camera met een kabel is dat deze nog wel eens kapotgetrokken kan worden, hier heb je bij een draadloze achteruitrijcamera geen last van. Een draadloze camera is in dat opzicht meer te vertrouwen en zal niet zo snel sneuvelen. 

Nooit meer iemand van de sokken rijden met een achteruitrijcamera

Andere cameramogelijkheden

Naast achteruitrijcamera’s bestaan er ook 360 birdview opties. Deze camera, zoals de naam al doet vermoeden, biedt overzicht rondom het hele voertuig. Ideaal dus! Deze sets kun je volledig naar eigen wensen selecteren: kies het schermformaat en het type camera naar eigen smaak en ga voortaan veilig de weg op.